Meditaties

Waar groei je nou eigenlijk door ?

Wat helpt om je eigen potentieel te ontdekken, dat te ontwikkelen :
… M e d i t a t i e   !  ! !

Hier een hele leuke en korte introductie – 2 minuten –  tot het fenomeen mediteren, en het nut daarvan.

Mediteren helpt, om uit je hoofd te komen, en weer in verbinding te komen met je levenskern, je ziel, met wie jij werkelijk bent.
Het helpt zodat jij weer uit je hart kunt gaan leven.
Waarmee jij, je gezondheid en iedereen in je omgeving mee gediend is.

Rust

Het belangrijkste aspect is stilte. En dan niet alleen uiterlijke stilte, maar juist de innerlijke stilte.
Het geratel van het denkertje tot rust laten komen. De verlangens van het ego gewoon even laten voor wat ze zijn. Zodat de stem van je hart, en die van je ziel, weer gehoord kunnen worden.

Mindfulness

Mindfulness is zo’n aanpak waarbij je leert het denken niet meer te voeden. Je bewust te worden van je gedachten en er naar gaan kijken, zonder er meteen iets mee te moeten – projecteer ze als wolken die voorbij drijven in de lucht, of als de aftiteling op een scherm.

Het geratel in je hoofd zal altijd de kop op blijven steken, maar als jij er niet meer automatisch achter aan gaat hollen, dan geeft dat ruimte. Ruimte om vormgever van je eigen leven te worden. Co-creator van ons gezamenlijk Universum.

De body scan  – klassieke opening van Mindfulness.
Door Edel Maex, de grondlegger.

Lichaamsbewustzijn

Een aspect waar je ook mee te maken kan krijgen is vernieuwde gewaarwordingen in je lichaam. Je gaat meer en meer voelen hoe het nu eigenlijk met jou, en met je lichaam is. En dan ook gaat t niet alleen om je fysieke lichaam, maar ook om de de meer subtiele energieën voelbaar, en dan denk je aan je chakra’s en je aura.

Ontvankelijheid

Hier komt het aspect van de vrouwelijke energie in beeld. Leer jezelf om niks te doen, en ontvankelijk te zijn. Ga zijn met dat wat er is. luister, voel, neem waar. Het geratel negeren, betekent ook oude oordelen loslaten, over hoe het zou moeten zijn. Ga gewoon zijn met wat er is. Aanvaard. Ontvang. En ontdek hoeveel meer er is om dankbaar voor te zijn. Van daaruit kun je je verbinden met het hart van moeder aarde, en het centrum van de kosmos.
In de Merkaba traditie zijn er veel meditaties die je verbinden met de bron. Bijvoorbeeld deze  12 dimension shield, die je eenvoudig zelf thuis kunt doen.

 

Quantum Light Breath (QLB)– van jeruh kabbal –
Adem, lichaamswerk en meditatie in één. Een wat intensievere en langere meditatie die je dieper bij jezelf en je levensvreugde kan brengen. Aan te raden is om dit eerst onder begeleiding te doen.  Eenmaal bekend ermee kun je hem ook gewoon zelf doen, net zo vaak al je dat wilt

Lees meer over de QLB, en de plekken waar je deze kunt doen.
Wajid – Osho centrum Den haag

Tsuki.org

QLB downloaden
– orginele versie van Jeru kabbal, engels gesproken.
– Klik met rechts om link op te slaan.

Focussen – een techniek waarbij je aandacht leer richten.
Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar iets maakt dat ik het hier toch wil noemen.

Waar het uiteindelijk allemaal op neer komt is om te leren aanwezig te zijn.  ‘AAN’ staan terwijl je hier bent. In het hier en nu zijn. Dan ben je kwetsbaar en verbonden met wat er is.
Je energie stroomt en je zit niet meer vast in denkconcepten over hoe het zou moeten zijn, maar je kunt zijn met wat er is.

Deal with it.  Dat betekent, ‘to real deal with it’ begint met het aanwezig zijn.

 

 

 

Geef een antwoord